Μεταβολικό Σύνδρομο: Τι είναι και γιατί αυξάνεται συνεχώς;
Λίγα λόγια για το Μεταβολικό σύνδρομο. Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί ένα σύνολο μεταβολικών διαταραχών όπως η αυξημένη περίμετρος μέσης, η διαταραγμένη ρύθμιση γλυκόζης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και οι δυσλειτουργίες του λιπιδαιμικού προφίλ που αυξάνουν σημαντικά...
Πραλίνα φουντουκιού
Πραλίνα ΦουντουκιούΥλικά 200γρ. φουντούκια 2 κουτ. σούπας κακάο (30 γρ.) 3 κουτ. σούπας μέλι/λάδι καρύδας 6 κ.σουπας γαλα αμυγδάλου ΕκτέλεσηΒήμα 1 Άλεσε τα φουντούκια στο blender για αρκετή ώρα Βήμα 2 Έπειτα πρόσθεσε το κακάο, το μέλι/λάδι καρύδας και σιγά-σιγά το...
«Μπορεί η Μαγειρική Σόδα να Βοηθήσει στην Ουρική Αρθρίτιδα;»
Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα; Η ουρική αρθρίτιδα είναι ένα είδος φλεγμονής των αρθρώσεων, το οποίο προκαλείται από τη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος. Αυτοί οι κρύσταλλοι μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο και πρήξιμο, κυρίως στη βάση του μεγάλου δακτύλου του...
Νηστίσιμες τορτίγιες
Νηστίσιμες τορτίγιεςΥλικά1η επιλογή Χούμους Αβοκάντο Πιπεριές Καρότο 2η επιλογή Χταπόδι Πιπεριές Καρότο Αβοκάντο ΕκτέλεσηΒήμα 1 Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε μια τορτίγια και απόλαυε. Dietitian tipΠρωτεϊνικό γεύμα για τις ημέρες της νηστείας.Phone +30...
Overnight Oats
Overnight OatsΥλικά 40γρ. βρώμη 40γρ. γιαούρτι 100γρ. περίπου γάλα 1 κ.σ σπόρους τσια 1/2 κ.γ μέλι 1η γεύση: 1 κ.σ κακάο 2η γεύση: Λιωμένη μπανάνα κανέλα 3η γεύση: Λιωμένη φράουλαΕκτέλεσηΒήμα 1 Ανακάτεψε όλα τα βασικά υλικά μαζί. Βήμα 2 Πρόσθεσε τα υλικά ης γεύσης που...
Ψητό κουνουπίδι
Ψητό κουνουπίδιΥλικά ½ κουνουπίδι Μαύρο πιπέρι Κουρκουμάς Αλάτι Γλυκιά και καυτερή πάπρικα Κανέλα Ελαιόλαδο ΕκτέλεσηΒήμα 1 Κόψε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο Βήμα 2 Ψήσε 12 λεπτά στους 200 βαθμούς Βήμα 3 Σέρβιρε με γιαούρτι...
Πώς τα Τριγλυκερίδια Επηρεάζουν την Υγεία μας
Η υπερτριγλυκεριδαιμία (HTG) αποτελεί ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο στον ιατρικό χώρο. Έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και παγκρεατίτιδας. Ιδιαίτερα όταν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων (TG) είναι σοβαρά αυξημένα, ο κίνδυνος...
“Η Σημασία της Ενυδάτωσης: Πόσο Νερό Πρέπει να Πίνουμε καθημερινά;”
Η σωστή ενυδάτωση αποτελεί θεμέλιο της καλής υγείας, καθώς συμβάλλει τόσο στη σωματική απόδοση όσο και στην πρόληψη κοινών ενοχλήσεων, όπως οι πονοκέφαλοι και η δυσκοιλιότητα. Με δεδομένο ότι περίπου το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, δεν είναι...
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πατατοσαλάτα μεχταπόδιΥλικά 1 φλ. πατάτες βραστές 1/2 Πιπεριά (πράσινες, κόκκινες) 1 κ.σ κάπαρη ¼ καρότο 1 πλοκάμι χταποδιού Λίγο μαϊντανό 1 κ.σ λάδι ΕκτέλεσηΒήμα 1 Κόψε τις πατάτες σε κύβους και πρόσθεσε τες σενερό που βράζει. Βήμα 2 Μόλις μαλακώσει η πατάτα αφαίρεσε...
Η Δύναμη των Σούπερ Τροφών: Ποιες Πρέπει να Ενσωματώσουμε στη Διατροφή μας;
Διατροφικά, η έννοια της "υπερτροφής" δεν υφίσταται. Ο όρος «υπερτροφές» εισήχθη τη δεκαετία του 1990 για να περιγράψει τρόφιμα με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, τα οποία θεωρούνται ωφέλιμα για την ανθρώπινη υγεία και την πρόληψη ασθενειών. Ο όρος δημιουργήθηκε για...
«Υποθυρεοειδισμός: Αιτίες, Συμπτώματα και Στρατηγικές Αντιμετώπισης»
Ο υποθυρεοειδισμός προκαλείται από μειωμένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών και μπορεί να έχει διάφορες αιτίες και συμπτώματα. Διακρίνεται κυρίως σε πρωτογενή και δευτερογενή (ή κεντρικό) υποθυρεοειδισμό. Στην περίπτωση του πρωτογενούς υποθυρεοειδισμού, ο θυρεοειδής...
Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ)
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια γαστρεντερική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την επιστροφή του γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο. Η ΓΟΠ προκαλείται από διάφορους μηχανισμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε εγγενείς είτε δομικοί, ή και από...