Πρασόπιτα
χωρίς Φύλλο
Υλικά
- 3 πράσα μόνο το λευκό μέρος
- 150γρ. τυρί φέτα
- 2 αυγά
- 150γρ. γάλα πλήρες
- Αλάτι, πιπέρι
- 70γρ. αλεύρι ολικής
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβουμε τα πράσα σε πολύ λεπτές φέτες και τα σοτάρεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Όταν τα αφαιρέσεις απο την φωτιά τρίψε την φέτα και ανακάτεψε την καλά με τα πράσα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύεις καλα.
Βήμα 3
Έπειτα πρόσθεσε τα πράσα μέσα στο μπόλ με όλα τα υγρά υλικά και ανακάτεψε τα καλά.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό φύλλο πρόσθεσε το μείγμα σου και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαυμούς για 30′ μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
Dietitian tip
Το πράσο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ!
Phone
+30 6942853962
apostoliadietitian@gmail.com
Address
Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη