Μηλόπιτα

Υλικά

  • 4 μήλα (για πουρέ και γέμιση)
  • 120γρ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • 2-3 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ κανέλα
  • Καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Για να φτιάξουμε την βάση τοποθετούμε την βρώμη σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε ώστε να γίνι αλεύρι

Βήμα 3

Έπειτα φτιάχνουμε τον πουρέ προσθέτοντας στο μπλέντερ το μήλο σε κομματάκια και λίγο νερό ώστε να μπορέσει να ανακατευτεί.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αλεσμένη βρώμη, τον πουρέ, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε λίγο νερό για να κάνει το ζουμάκι και να μην καούν τα μήλα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.

Βήμα 6

Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτουμε κανέλα μέλι και καρύδια προαιρετικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο την βάση μας.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Dietitian tip

Το μήλο ειναι πλούσιο σε φυτικές ινες!

Phone

+30 6942853962

Email

apostoliadietitian@gmail.com

Address

Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη