Κριτσίνια Ολικής Άλεσης

Υλικά

  • 100 ml νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κσουπας ξύδι
  • 250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κγ ζάχαρη
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1 1/2 κγ μπέικιν παουντερ
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά και τελευταίο το αλεύρι ολικής

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε

Βήμα 4

Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στη ζύμη

Βήμα 5

Πλάθουμε τα κριτσίνια, προσθέτουμε σουσάμι αν επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα

Βήμα 6

Με ένα πινελάκι προσθέτουμε σταγόνες νερό για να γίνουν πιο τραγανά

Βήμα 7

Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Καλή απόλαυση!

Dietitian tip

Συνόδευσε το με κάποια πηγή πρωτεΐνης για καλύτερο κορεσμό.

Phone

+30 6942853962

Email

apostoliadietitian@gmail.com

Address

Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη