Κριτσίνια Ολικής Άλεσης
Υλικά
- 100 ml νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κσουπας ξύδι
- 250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κγ ζάχαρη
- 1/4 κγ αλάτι
- 1 1/2 κγ μπέικιν παουντερ
- σουσάμι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά και τελευταίο το αλεύρι ολικής
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
Βήμα 4
Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στη ζύμη
Βήμα 5
Πλάθουμε τα κριτσίνια, προσθέτουμε σουσάμι αν επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα
Βήμα 6
Με ένα πινελάκι προσθέτουμε σταγόνες νερό για να γίνουν πιο τραγανά
Βήμα 7
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Καλή απόλαυση!
Dietitian tip
Συνόδευσε το με κάποια πηγή πρωτεΐνης για καλύτερο κορεσμό.
Phone
+30 6942853962
apostoliadietitian@gmail.com
Address
Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη