Banana Bread

Υλικά

  • 140 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σουπας κανέλα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 3-4 κ. σούπας μέλι
  • 3 αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 25 γρ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.

Βήμα 3

Εννόνουμε τα υλικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Λίωνουμε τα υλικά και προσθέτουμε τις μπανάνες.

Βήμα 5

Στρώνουμε την λαδόκολλα στη φόρμα του κέικ.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμέν φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Dietitian tip

Συνοδεύουμε την φέτα κέικ με γάλα είτε αλείφοντας  την με βούτυρο ξηρών καρπών.

Phone

+30 6942853962

Email

apostoliadietitian@gmail.com

Address

Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη