Μηλόπιτα
Υλικά
- 4 μήλα (για πουρέ και γέμιση)
- 120γρ. βρώμη
- 1 αυγό
- 2-3 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ κανέλα
- Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Για να φτιάξουμε την βάση τοποθετούμε την βρώμη σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε ώστε να γίνι αλεύρι
- ΄Έπειτα φτιάχνουμε τον πουρέ προσθέτοντας στο μπλέντερ το μήλο σε κομματάκια και λίγο νερό ώστε να μπορέσει να ανακατευτεί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αλεσμένη βρώμη, τον πουρέ, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε λίγο νερό για να κάνει το ζουμάκι και να μην καούν τα μήλα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτουμε κανέλα μέλι και καρύδια προαιρετικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο την βάση μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.