Κριτσίνια Ολικής Άλεσης
Εύκολα κριτσίνια ολικής άλεσης. Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Dietitian Tip: Συνδύασε το με κάποια μορφή πρωτεΐνης για καλύτερο κορεσμό όπως τυρί, γιαούρτι, αυγό για καλύτερο κορεσμό!
Υλικά:
- 100 ml νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κσουπας ξύδι
- 250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κγ ζάχαρη
- 1/4 κγ αλάτι
- 1 1/2 κγ μπέικιν παουντερ
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα συρμα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά και τελευταίο το αλεύρι ολικής
- Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
- Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθετουμε λιγο νερό στη ζύμη
- Πλαθουμε τα κριτσίνια, προσθέτουμε σουσάμι αν επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα
- Με ένα πινελάκι προσθέτουμε σταγόνες νερό για να γίνουν πιο τραγανά
- Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούςΚαλή απόλαυση!