Crumble μήλου

Υλικά

Για τα μήλα: 

  • 2 μεσαία μήλα, σε κύβους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

Για το crumble:

  • 1 φλ. βρώμη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα μήλα (μήλα, μπαχαρικά, κορν φλάουρ, λεμόνι) και τα απλώνουμε στο ταψάκι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το crumble (βρώμη, μπαχαρικά, μέλι, ελαιόλαδο) μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 3

Σκορπίζουμε το μείγμα του crumble ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά!

 

Dietitian tip

Συνδύασε το με γιαούρτι για ένα ολοκληρωμένο, comfort πρωινό γεμάτο θρεπτικά συστατικά!

Phone

+30 6942853962

Email

apostoliadietitian@gmail.com

Address

Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη