Crumble μήλου
Υλικά
Για τα μήλα:
- 2 μεσαία μήλα, σε κύβους
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα τζίντζερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το crumble:
- 1 φλ. βρώμη
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα μήλα (μήλα, μπαχαρικά, κορν φλάουρ, λεμόνι) και τα απλώνουμε στο ταψάκι.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το crumble (βρώμη, μπαχαρικά, μέλι, ελαιόλαδο) μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 3
Σκορπίζουμε το μείγμα του crumble ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά!
Dietitian tip
Συνδύασε το με γιαούρτι για ένα ολοκληρωμένο, comfort πρωινό γεμάτο θρεπτικά συστατικά!
Phone
+30 6942853962
apostoliadietitian@gmail.com
Address
Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη