Τάρτα Μανιταριών
Υλικά
Για την ζύμη:
- 300γρ αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 30γρ ελαιόλαδο
- 140ml νερό
Για την γέμιση:
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 500γρ λευκά μανιτάρια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- ξερό θυμάρι
- 120γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Έπειτα προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί απλώνουμε την ζύμη, βάζουμε από πάνω την γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!
Dietitian tip
Το αλεύρι ολικής βοηθά να διατηρείς σταθερή ενέργεια μέσα στη μέρα!
Phone
+30 6942853962
apostoliadietitian@gmail.com
Address
Βασιλέως Ηρακλείου 47, Θεσσαλονίκη